Familieskovturen 2004

Grundlovsdag, lørdag d. 5 juni, var slægten og Stiftelsens ansatte med ægtefæller og børn alle inviteret på skovtur på Bonderup. Vanen tro kunne man vælge mellem at blive kørt i bus fra Københavns hovedbanegård eller selv køre til Bonderup.

I år havde 205 taget imod invitationen. I modsætning til sidste familieskovtur viste vejret sig fra sin absolut mest positive side med sol og varme, flot blå himmel med spredte skyer og svag vind.

Vi mødtes på Bonderup ved 11 tiden sådan, at der var tid til både at se og “genopdage” hus og have og til at møde såvel allerede kendte venner og slægtninge som til at stifte nye bekendtskaber.

Flaget vajede foran Bonderup, hvor gårdspladsen var nyrevet, græsplænen nyslået, huset ude som inde velholdt og skinnende. Den ene af de nye maskinhaller, som blev opført i 2001/02, var i dagens anledning ryddet for maskiner og festligt pyntet op med med nyudsprungne bøgetræer.

De mange 8-personers borde stod langs væggen og omkransede de store tag-selv borde. I år var tidligere års tradition med smørrebrød udskiftet med buffet med flødekartofler i fad, salat, flutes, oksefilet og skinke, hvortil serveredes sodavand og øl. Til kaffe/te var der kringle og børn og barnlige sjæle havde mulighed for at slutte af med en ispind.

Under buffet’en holdt Bo Jung en kort tale hvor han fortalte dels om nogle af de forandringer og forbedringer som godserne har undergået siden vores forrige familieskovtur og dels om den efter frokosten planlagte udflugt til Stiftelsens nyeste besiddelse Brorfelde skov (omtalt i sidste års beretning).

Efter buffet’en og en kortere pause blev vi kørt i busser fra Bonderup mod Ugerløse og videre nordpå til Brorfelde skov. Vi kørte ind i det ellers for biler lukkede område fra nordsiden og gjorde holdt i et flot dalparti. Herfra gik vi vel en kilometer ad skovvejen til en græsbeklædt bakke, hvor der i dagens anledning var slået en sti til toppen. Herfra kunne vi nyde det dejlige solskin, den gode udsigt og hinandens selskab alt mens Bo Jung udpegede og fortalte om arealerne.

Ved tilbagekomsten til busserne var der mulighed for et lille hvil i solskinnet og for at slukke tørsten før turen gik hjemad først til Bonderup og siden mod hver vores bopæl.

Det var dejligt at se så mange glade slægtninge og til at mødes med de, dagligdagen ikke giver mulighed for. En særlig tak til Bo Jung og hans medarbejdere for det store arbejde de har lagt i at planlægge og tilrettelægge en herlig dag for os slægtninge.